tisdag 19 februari 2013

Så kom hotet om stämningen

Anti-piratbyrån (numera rättighetsalliansen) har hotat med att stämma piratpartiet för att tillhandahålla internet åt TPB. Detta är naturligtvis inte helt klokt eftersom Piratpartiet inte gör mer än att erbjuda internet till TPB. Sedan är det ju så att jag förstår hur de tänker. De vill förstås ta striden i rättssalarna som de redan har köpt sig till. Ja, det är hårda ord, men vi har ju alla sett hur det går till.

Detta är en spännande händelse eftersom det antingen kan innebära att Piratpartiet måste släppa taget om TPB, eller så stundar den slutgiltiga striden om operatorernas ansvar över det innehåll de levererar. Vinst skulle innebära en seger för Internet, medan förlust ytterligare ett hårt slag mot yttrandefriheten på internet eftersom domen antagligen blir vägledande. Rättighetsaliansen skulle göra sig av med TPB, Piratpartiet och alla andra torrentsidor i en och samma handrörelse. Ingen skulle längre våga erbjuda internet till någon utan att först göra en noggrann kontroll av vad de håller på med, antagligen vare det rör sig om privatpersoner eller företag.

Personligen tror jag inte ens rättvis prövning är ett ord som ens existerar inom det svenska rättsväsendet. Det är uppenbart att rättsväsendet redan är köpt, och saken redan skulle vara avgjord om den kom i domstol.

Nu skriver media om detta: DN, Aftonbladet

2 kommentarer:

  1. "förlist"? Sjönödsanalogi som letat sig in i modern piratterminologi eller fingrar som snubblat på tangentbordet?

    SvaraRadera